De klok stond even stil

De klok stond even stil:

Vreemde titel de klok stond even stil, maar zo was het wel voor ons woensdag de 6e april 2016. Ik ga in de middag mijn ronde doen met de Hondjes, en ik moest al paar keer roepen e.d dat hondje niet luisterden, en kreeg al pijn op borst net als in de ochtend. Maar ik ga naar huis, en zeg tegen An nu krijg ik ook weer erg veel pijn in schouder, ik denk zal wat paracetemol nemen.

Maar de vijf zat in de klok dus ik pakte een lekkere borrel en ga bij Antoinette zitten. En ineens word de druk erger op de borst en de gehele linkerarm begon uit te vallen. An zegt ik ga niet wachten op ellende en belt dokter, krijgt melding praktijk gesloten dokter ziek. An vraagt aan mij zal ik spoed bellen, ik zeg nog nee hoeft niet, maar zij deed wel. Dokter vroeg mij aan telefoon, ik vertel verhaal en we moesten direct komen. Nu zit hier dokter op 2 minuten afstand dus wij erheen.

 

Bij de dokter:

Ik word direct geholpen en toen viel even mijn wereld stil. Na mijn verhaal moest ik gelijk op brancard en liggen, de dokter zou infuus prikken en ambulance bellen. Ik kan je zeggen dat je dan inzakt, gelukkig was Antoinette weer supersterk, en pakte mij vast, en dan gaat het beter. En direct belde zij Giovanni, die kwam ook naar zijn pa toe. Inmiddels was dokter begonnen met infuus, dat ging natuurlijk weer niet dus ik werd weer speldenkussen. De ambulance broeders kwamen binnen en legde mij aan monitor, filmpje gemaakt van hart, en dat was niet goed, dan gaat het snel ik werd in de ambulance gelegd, en alle toeters en bellen erop, naar Utrecht. Ik kan zelf niet zo snel in het Diaconessenhuis komen.

In het ziekenhuis:

Daar aangekomen, vliegen er gelijk drie mensen vakverpleging op je af, hartfilmpjes en aan de monitor en bloed prikken, en natuurlijk lukte dat weer niet via infuus dus extra prikken. Een mens zou er gek van worden. Inmiddels was de Cardioloog erbij, en die vertelde al dat ik opgenomen werd, ongeacht de uitslagen van bloed want het wat goed mis. De bloeduitslagen waren zo dat er een infarct gaande was, dus ik kreeg een infuus met medicijn, en werd klaargemaakt om op de hartbewaking afdeling gelegd te gaan worden. Daar aangekomen op kamer alleen, inmiddelss was het half elf in de avond, heb ik afscheid moeten nemen van Antoinette, zij kon naar huis werd verteld, ik lag aan alle apparatuur, en werd bewaakt.

Na een nacht kwamen de artsen weer en ging het inmiddels wat beter, er werd mij verteld dat er wel behoorlijk wat gaande was, en er moest gekatheteriseerd worden. dat is een dag later gedaan.

Tijdens de behandeling werd mij verteld dat mijn hart een stuk minder pompt als nodig is, en dat inmiddels al acht jaar, en vergroot is en pompen was  nu weer wat minder geworden. Dit is een probleem wat dieper uitgezocht moet worden nu, en daar komen nog vervolgbehandelingen voor MRI en Echo, en dan kan er een behandelplan hiervoor komen. Mijn kransslagader was schoon, dus er hoefde niet gedotterd te worden.

Dan komt de dag dat je weer weg mag want kostgangers in ziekenhuis houden is er niet meer bij, dus ik werd weer heerlijk door Antoinette opgehaald en op zaterdag weer thuis.

 

Thuis:

 

Thuisgekomen, kwam direct Gracella en Dennis met mijn mooie kleindochter Frenkie op bezoek, en Giovannie en Esmee. en dan wordt je weer blij en gaat de klok weer lopen.

Inmiddels weekje verder, en merk dat het mij toch wel klap heeft gegeven, mis erg veel conditie, en ben veel meer benauwd als voorheen. Dit is hopelijk tijdelijk en wordt weer beter, conditie langzaam opbouwen naar mogelijkheden, met andere beperkingen, en longen gaan dan ook beter hoop ik.

IK heb dus nog wat bezoeken voor de boeg weer Cardioloog, Longarts, en wordt onder controle gehouden.

Gelukkig heb ik een supersterke vrouw Antoinette die alert reageert, en dan ook actie onderneemt, en heel fijne kinderen  die steunen, zonder had ik niet gered. en Wij verwerken dit ook weer als gezin.

 

Social media

Nogmaals bedankt voor alle steun en lieve woorden op Social media, dat heeft ons allemaal gesteund.

Ik ben nu weer kapot, maar het verhaal is er en het is vrij om te lezen en beantwoord alle vragen weer.

 

Groet,

 

Ronald

 

 

 

 

Related posts

Leave a Comment