Hoe nu verder

Hoe nu verder:

Dit is een mooie titel voor mij , ik ben erg gelukkig met gezin en onze grote aanwinst Frenkie.

Maar verder is het lichamelijk heel wisselend en merk wel dat soms de oplossing ook nadelen heeft. Dit is niet echt een klaagzang, maar, velen vragen via social media aan mij hoe gaat het nu. En ik roep altijd we blijven lachen, en dat is ook zo, ik blijf lachen en wil nog minstens 20 jaar van mijn kleinkind meemaken. Maar lichamelijk is het soms zwaar kut. Ik heb behoorlijke medicijnen tegen de pijn in het lichaam i.v.m de nodige slijtage in de nek, schouders, rug, knie. Maar die hebben ook weer bijwerkingen natuurlijk, een daarvan is volgens mij minder controle over je lichaam, en dat merk ik soms wel ja heb een partij deuken in schedel van het stoten dat is niet mooi meer. En soms zijn de klachten niet thuis te brengen dan gaan we maar weer naar de dokter om dat te laten onderzoeken. Het is vaak twee stappen vooruit en weer een terug of soms drie terug, maar ik begin aardig te leren daar mee om te gaan zonder geheel een hel voor mijn omgeving te worden.

Het lichaam geeft sneller aan van nu niet meer en dan ben ik kapot, kan absoluut geen twee dingen tegelijk. dan gaat er van alles mis, en dan schiet ook het geheugen wat al slecht is in de stres. Ik leef netjes van mijn briefjes en agenda en werk dat een voor een af, en zo kom ik prima de dag door.

Pijn:

Pijn is er helaas ondanks alle medicatie nog wel, maar is zeker minder, en de bijwerkingen wegen nog niet op tegen het minder pijn hebben dus die moeten we maar nemen. Een andere oplossing is er niet.  Het is per dag kijken hoe staan we op.  Wel is het zo dat ik eerst tien minuten nodig heb om handen te gebruiken en benen om goed uit bed te komen, maar dan kan ik lekker rondje doen met hondjes. En dan kijken we wel in de het eerste uur zeker niets en dan wat proberen maar.

Gezin:

We hebben haar al eerder genoemd Frenkie onze kleindochter zij gaat perfect slaapt eet en groeit zoals een Baby hoort te doen. Kinderen  gaan allemaal perfect, en we hebben nog meer goed nieuws Antoinette gaat in september de opleiding verzorgdeIG starten, dat is eindelijk haar beloning voor het harde werken wat zij gedaan heeft bij haar eerder werkgever werd zij steeds met kluitje in riet gestuurd en na afloop van maximale contract gedag gezegd, en ze hadden het idee die komt na drie maanden wel terug, maar er was inmiddels al een andere werkgever gevonden, en na een periode van een jaar was daar de beloning eerst vaste aanstelling en daarna een leertraject, met alle opties om daarna nog verder te gaan.

Trots:

Ik  ben ontzettend trots op Antoinette, ze heeft het behoorlijk voor haar kiezen gehad met alle ellende met mij, maar ze heeft doorgezet en wordt nu beloond, ik weet dan ook zeker dat zij dit gewoon gaat afmaken en slaagt. En het is heel knap om alle te doen op je werk en dan ook de zorg van mij te hebben.  en om weer in de schoolbanken te gaan zitten is niet makkelijk.

Related posts

Leave a Comment